Hoezo eigen weg?

De naam eigen weg zegt precies wat we als mensen allemaal doen, namelijk met onze eigen kwaliteiten en mogelijkheden aan de slag gaan. Niemand is hetzelfde en dat is maar goed ook!

We vliegen hoog of juist laag, we gaan van links naar rechts of toch andersom, we nemen de tijd of we gaan razendsnel, we gaan rechtstreeks of toch maar even met een tussenstop. Hoe dan ook, we komen uiteindelijk daar waar we willen zijn.

Hoe mooi is het dat ook een kind zijn/haar eigen weg kan volgen en beseffen dat die leidt tot het punt waar hij/zij wil en uiteindelijk moet zijn. Een kind kan dan denken: “Ik ben misschien wel anders en doe de dingen op een andere manier, maar dat maakt niet uit!”. En met dit gegeven kan een kind vol vertrouwen en met plezier zijn/haar eigen weg volgen.

Om het bovenstaande te kunnen realiseren zijn er voor mij een aantal dingen belangrijk, zeker als het gaat om het werken met kinderen. Ze moeten zich prettig en op hun gemak voelen en er moet openheid en vertrouwen zijn. Als dit allemaal aanwezig is kunnen we samen aan de slag gaan.

 

opgeheven hoofd1