Wat is kindercoaching?

De ontwikkeling van kinderen is iets moois en waardevols. Kinderen die, om wat voor een reden dan ook, vastlopen hebben hulp nodig en ze verdienen dit.

De visie van kindercoachpraktijk eigen weg is dat kinderen vrolijk en vol vertrouwen in het leven moeten staan! Helaas lukt dat niet altijd. Het kan zijn dat een kind erg onzeker is, moeite heeft met omgevingsprikkels, het lastig vindt om afscheid te nemen, in woede uitbarst of iets geheel anders. Wat nu?!

Vaak wordt er dan gezegd dat een kind problemen heeft. Maar eigenlijk is het zo dat een kind nieuwe vaardigheden moet leren vanuit zijn/haar kwaliteiten en mogelijkheden. Ik wil met mijn kennis, vaardigheden en enthousiasme je kind begeleiden in zijn/ haar zoektocht.

Dit begeleiden betekent voor mij, als kindercoach, dat ik je kind help, aanmoedig en ondersteun bij het ontdekken van de eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Deze leiden er namelijk toe dat je kind nieuwe vaardigheden leert die hij/zij gaat gebruiken om het ‘probleem’ op te lossen of ermee leert omgaan op een manier die bij hem/haar past.

Ik ben ervan overtuigd dat ik dit samen met je kind voor elkaar kan krijgen.