Hulp, Oefening, Ondersteuning

Je wilt niet dat je kind met tegenzin naar school gaat.
Je wilt niet dat je kind worstelt met de lesstof.
Je wilt niet dat je kind steeds verder achterop raakt.

“Wat je wel wilt is dat je kind plezier heeft in school, vol zelfvertrouwen zit, succes ervaart en trots is op wat hij/zij kan!”

Ik ben van mening dat elk kind wil en ook kan leren. Dit doen ze allemaal op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Bij de één zal dit makkelijker gaan dan bij de ander. Is dat erg? Nee, maar het kan wel frustrerend zijn als het telkens niet wil lukken, ook al doen ze nog zo hun best.

Naast het leren van de lesmethodes en de leerstategieën (dit gebeurd op school) moet de lesstof ook opgeslagen worden. Voor sommige kinderen betekent dit veel oefenen en blijven herhalen. Vaak houdt dit in dat er van het kind (en de ouders) wordt verwacht dat hij/zij dit thuis gaat doen, maar dat valt niet altijd mee. Waarom?

  • Het kan zijn dat je kind anders leert en komen jullie er samen niet uit waardoor het oefenen en herhalen niet lukt.
  • Het kan zijn dat er niet of nauwelijks tijd/ruimte is in het dagelijkse programma thuis. Hierdoor kan het zomaar gebeuren dat het oefenen en herhalen af en toe snel tussendoor wordt gedaan of helemaal niet.
  • Het kan zijn dat je kind roept: “Jullie zijn mijn ouders en niet mijn juf/meester!”. Deze weerstand kan er toe leiden dat het oefenen en herhalen blijft liggen.
  • Het kan zijn dat je kind niet wil laten zien en weten dat hij/zij het moeilijk heeft op school. Het oefenen en herhalen gebeurt niet, je kind blijft worstelen en gaat misschien wel met een ‘knoop in zijn/haar buik’ naar school.
  • Het kan zijn dat ………… (vul maar in).

Toch is het belangrijk om regelmatig en consequent te oefenen en te herhalen. Ben je voor je kind op zoek naar extra hulp, oefening en ondersteuning, dan ben je bij kindercoachpraktijk eigen weg aan het juiste adres.

Ik help o.a. bij:
– het automatiseren van de tafels;
– het automatiseren van rekenen tot 20;
– het oefenen met lezen;
– het oefenen met klokkijken;
– het oefenen met dictee vanuit de woordlijsten.

Met mijn kennis, enthousiasme, creativiteit en betrokkenheid wil ik je kind helpen. We gaan samen kijken waar aan gewerkt moet worden en hoe we dat het beste kunnen aanpakken. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken zodat de basissschooltijd van je kind een leuke en onbezorgde tijd is en blijft.

Denk je dat ik je kind kan helpen, neem dan vrijblijvend contact met me op.