Voor de ouders

 

Ik ben Annemarieke, getrouwd en moeder van drie kinderen. Na mijn HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, heb ik de opleiding Pedagogiek/Opvoedkunde en Kindercoaching gevolgd en afgerond. Een logische vervolgstap was voor mij het opstarten van mijn eigen kindercoachpraktijk eigen weg.

Ik heb een aantal jaren als groepsopvoeder gewerkt met kinderen die te maken hadden met gedragsproblemen/ontwikkelingsproblemen. Fantastisch werk maar het krijgen en opvoeden van onze eigen kinderen ging op dat moment voor. Nu zijn de kinderen groter en merk ik dat ik graag andere kinderen verder wil helpen in hun ontwikkeling.

Een kind moet kunnen groeien en dat kan als hij/zij vol vertrouwen en vrolijk in het leven staat. Jammer genoeg kan het zo maar zijn dat het ergens hapert en dan is het belangrijk dat dit verholpen wordt zodat een kind weer verder kan.

Als het ergens hapert, loopt een kind vast en heeft hij/zij het gevoel een probleem te hebben. Maar je kunt het ook anders zien, namelijk niet als een probleem maar als een uitdaging. Het mooie aan een uitdaging is dat een kind op onderzoek uitgaat, een soort speurtocht.

Met andere woorden: “Wat kan ik en hoe kan ik dat gebruiken om de oplossing te vinden die bij mij past?”.

Met mijn kennis, enthousiasme, betrokkenheid en gedrevenheid laat ik je kind zien en ervaren dat hij/zij sterk genoeg is om de uitdaging aan te gaan en dus het ‘probleem’, groot of klein, te overwinnen.