Voor het kind

Hoi, ik zal me even aan je voorstellen. Mijn naam is Annemarieke, ik ben moeder van drie kinderen, ik ben kindercoach en mijn praktijk heet eigen weg.

Ik kan me zomaar voorstellen dat er nu een aantal vragen door je hoofd schieten. Bijvoorbeeld: “Wat is dat een kindercoach?” of “Hoezo kan een kindercoach mij helpen?” of “Waar kan een kindercoach bij helpen?”.

Vaak wordt er gezegd dat je als kind een ‘probleem’ hebt. Zeker volwassenen hebben het daarover en dat klinkt meteen zo ernstig. Maar eigenlijk is het gewoon zo dat je nog wat vaardigheden moet leren. Op het moment dat je die onder de knie hebt zul je merken dat het ‘probleem’ minder wordt of zelfs verdwijnt. En geloof me als ik zeg dat je dit zelf kunt bereiken met een beetje hulp van mij. Want uiteindelijk zitten de antwoorden gewoon in jou zelf! Dat klinkt misschien heel raar en vreemd maar toch is het zo en dat zal ik je laten zien.

Nu ik dit gezegd heb, zal ik hieronder aangeven waarmee je onder andere bij mij terecht kunt. Niets is raar, gek, dom of …, het kan allemaal!

 • Je ziet overal obstakels, hindernissen of onneembare bergen.
 • Je bent vaak boos, opstandig of hebt last van driftbuien.
 • Je piekert veel, je bent vaak bang of je bent verdrietig.
 • Je bent druk of er is altijd chaos.
 • Je voelt je alleen, je bent een buitenbeentje of je bent verlegen.
 • Je voelt je onzeker of je hebt een laag/negatief zelfbeeld.
 • Je luistert niet goed naar anderen of je doet gewoon waar je zin in hebt.
 • Je wordt gepest of je pest andere kinderen.
 • Je bent stil en trekt je het liefst terug of je hebt last van prikkels.
 • Je wordt maar niet zindelijk.
 • Je kan en/of wilt niet gaan slapen.
 • Je bent hooggevoelig of het is altijd druk in je hoofd.

Zoals je hebt gezien maakt het niet uit waar je voor komt. Misschien staat hetgeen waar jij het moeilijk mee hebt er wel helemaal niet bij. Ook dat kan. Samen kunnen we uitzoeken wat het ‘probleem’ is, wat er nodig is zodat jij je prettiger gaat voelen en uiteindelijk hoe we dit gaan bereiken.

Als je wilt, kunt en durft dan kan ik je helpen! Je hoeft het namelijk niet alleen te doen, dat doen wij volwassenen tenslotte ook niet.

Tot slot iets leuks om te doen na het lezen van al deze informatie.

Print het vouwvoorbeeld, vouw dan het vliegtuigje en gooi hem door de lucht! Wat valt je op? Juist, elke keer neemt het vliegtuigje een andere weg! Maar wat is nu jouw eigen weg? Het antwoord hierop kunnen we samen ontdekken!

 

klik hier voor het vouwvoorbeeld