Waarom kindercoaching?

Als ouder willen we allemaal dat ons kind gelukkig is. In de meeste gevallen is dat ook zo. Toch merken we weleens dat er iets met ons kind is of ons kind geeft zelf aan dat hij/zij ergens last van heeft. Het is niet altijd even makkelijk om de redenen hiervan te achterhalen en ermee aan de slag te gaan. Soms hebben we hulp nodig. Het inschakelen van kindercoachpraktijk eigen weg behoort tot die mogelijkheden.

Is het falen wanneer je dit doet? Nee, zeker niet! Het getuigd volgens mij juist van liefde en kracht om dit te doen!

Het doel van een kindercoach is het coachen, helpen, begeleiden en het inspireren van kinderen zodat ze hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden ontdekken en gaan gebruiken. De antwoorden zitten namelijk in het kind zelf.

Als kindercoach wil ik …

Je kind laten ervaren dat als het ergens hapert dit werkelijk verholpen kan worden en hij/zij weer vol vertrouwen verder kan. 

Je kind laten zien wat hij/zij al kan en van daaruit gaan zoeken naar manieren om de problemen (groot of klein) aan te pakken.

Je kind laten weten dat zijn/haar manier niet fout is alleen anders.

Je kind laten zien dat het probleem niet iets is wat hij/zij niet kan maar dat het iets is wat nog geleerd moet worden. 

Het is mijn overtuiging dat, voor het slagen van de coaching, het belangrijk is dat je als kindercoach echt luistert, zonder waardeoordeel, met een objectieve houding, vol enthousiasme, gericht op de mogelijkheden en dat je deskundig op een doelgerichte wijze te werk gaat.